altair.blog

Archiv článků

Sleva na vývojářské kurzy pro čtenáře ASPNET.CZ
Chcete získat vědomosti (nejenom) o ASP.NET 2.0 se slevou a zároveň přispět na provoz a další rozvoj vašeho oblíbeného webu a s ním souvisejících aktivit? Pro čtenáře ASPNET.CZ jsme ve spolupráci s počítačovou školou Gopas připravili speciální slevu na vývojářské kurzy, včetně mých vlastních.
Altairis Simple ASP.NET SQL Providers ke stažení
Provider object model v ASP.NET 2.0 představuje velký krok kupředu proti verzi 1.x. Vestavěné SQL providery jsou ovšem pro většinu aplikací prakticky nepoužitelné, protože vyžadují velice specifickou databázovou strukturu. Napsal jsem si vlastní providery, které nejsou sice tak univerzální, ale zato používají jednoduchou databázovou strukturu, propojitelnou snadno se zbytkem vaší databáze.
Server control pro zobrazování GPS souřadnic
Předvčerejší povídání Štěpána Bechynského o využití Virtual Earth mne inspirovalo k tomu, že jsem do kalendáře na akce.altairis.cz dopisoval podporu map. Celá komunikace je založena na zeměpisných souřadnicích WGS84 a provázanosti s GPS. Proto jsem napsal server control pro uživatelsky přívětivé zobrazování GPS souřadnic.
Solution Zipper - jednoduchá záloha vašich projektů
Nepoužíváte source control, ale přesto byste se rádi vrátili ke starší verzi aplikace, když se plánované opravy či úpravy drobet zvrhnou? Řešením je archivovat si průběžně zdrojové kódy svých aplikací. Našel jsem addin do Visual Studia, který vám v tomhle směru pomůže.
Virtualizace: Virtual Server 2005 R2
V předchozím povídání o virtualizaci jsem vám představil program Virtual PC. To je dobré na interaktivní práci, ale nemůžete v něm provozovat "ostré" servery - a přitom právě jejich konsolidace je jedním z hnacích motorů virtualizace jako takové. Proto je tu "větší bratříček" jménem Virtual Server.
Získání informací o velikosti všech tabulek v databázi
SQL Server Management Studio umí informace o velikosti jednotlivých tabulek zobrazit v podobě krásného reportu. Nicméně jak si poradit, pokud chcete tyto informace zobrazit pomocí vlastní aplikace, nebo pokud máte k dispozici pouze SQL Server 2000?