altair.blog

Archiv článků

Co je vlastně .NET Framework 3.0
Před několika dny byla uvolněna finální verze .NET Frameworku 3.0. Číslování je to vpravdě poněkud nešťastné a matoucí, protože prakticky vzato se o novou verzi .NETu nejedná.
Tablet PC a WWW stránky
S poklesem jejich cen se dá očekávat razantnější nástup počítačů typu Tablet PC. Nedávno jsem si jedno pořídil a chci se s vámi podělit o dojmy z jeho používání ve vztahu k WWW stránkám.
Consolas: Ideální font pro zdrojové kódy
Vývojáři jsou zvláštní plémě uživatelů: hojně pracují s velkým množstvím textu, leč poněkud specifické povahy, který vyžaduje specifický přístup - a také specifické písmo ke zobrazení. V Office 2007 a WIndows Vista je k tomuto účelu nadmíru vhodný font Consolas, který si ale můžete stáhnout i samostatně.
Konec konferencí na EMWACu
Konference WINNT-L, SQL-L a VSNET-L, hostované na EMWACu, jsem navštěvoval léta. Nejprve jako zdroj poučení, posléze jako zdroj inspirace, mimo jiné i pro tento web. Nyní jim je konec, alespoň tedy v podobě, v jaké je známe. Rýsuje se však jejich zdatný nástupce.
Načítání kurzů z České spořitelny přes web service
Před nějakým časem jsem zde zveřejnil kód pro načítání kurzů měn z různých bank. Krátce poté přestal fungovat modul pro načítání z ČS, protože banka změnila adresu, na níž se CSV data nacházejí. Funguje nicméně webová služba, která poskytuje tatáž data a odpovídající třídu lze snadno upravit tak, aby ji používala.
Koňský trus a ekologická agitka
Dnes jsme s Myshí navštívili na Kampě výstavu Země krásná neznámá (pokud to chcete udělat také, máte možnost, ale jenom do 30. 10.). Fotografie Yanna Arthuse Bertranda jsou nádherné a zajímavé, ale v mých očích je značně deklasují komentáře na úrovni primitivní ekoagitky.