altair.blog

Archiv článků

Novinky a budoucnost webu akce.altairis.cz
Když jsem před zhruba půl rokem spouštěl web http://akce.altairis.cz/, byla moje představa o jeho smyslu a funkci jednoduchá. Chtěl jsem napsat systém, který by všem dal vědět, když se pořádaná akce, přesune nebo zruší. Počítal jsem s pár akcemi do roka. Jak už to bývá, trochu se to zvrhlo a shora uvedený web je prakticky největším kalendářem vývojářských akcí pro .NET. Rád bych vás seznámil s novinkami, které jsem na tomto webu spustil, a nebo které se plánují.
AJAX Control Toolkit: Jak na propojené rozbalovací seznamy?
Jeden z případů, kdy je technologie AJAX k nezaplacení, je výběr z rozsáhlého hodnot, které jsou na sobě závislé. Typicky výběr země a jí příslušejícího regionu (státu, kraje...). Právě na tomto příkladu si ukážeme využití prvku CascadingDropDown, který je součástí ASP.NET Ajax Control Toolkitu.
Virtualizace: Jak připojit VHD soubor na Windows Vista
VHD soubory se nám utěšeně rozmáhají. Kromě Virtual PC a Virtual Serveru je najdete například i ve Windows Vista, protože do tohoto formátu se ukládají zálohy kompletního systému. Tím zajímavější může být možnost připojit si VHD soubor jako další harddisk k fyzickému počítači.
Komponenta roku: Co je k vidění?
Na webu soutěže Komponenta roku 2006 je k vidění seznam všech přihlášených komponent. Nyní zasedne odborná porota a vybere vítěze. Šanci máte i vy - je spuštěno hlasování uživatelů, jehož vítěz dostane licence věnované firmou Rebex, a několik vylosovaných hlasujících dostane drobné ceny od partnerů soutěže.