altair.blog

Archiv článků

Tak mi taky vyšel článek na MSDN
Není tomu tak dlouho, co se Michael Juřek chlubil, že mu vyšel první článek na MSDN (a možná první od českého autora). Teď mu mohu sekundovat, možná jsem druhý. Můj článek je střelba trochu mimo mé obvyklé hájemství webových aplikací, ale dotýká se tématu, které mne hodně zajímá - uživatelského rozhraní.
Odesílání e-mailů z prostředí .NET 2.0
Odesílání mailů z webových aplikací je tak často kladený dotaz, že jsem mu věnoval hned třetí článek, který na tomto serveru vůbec vyšel. Vzhledem k tomu, že .NET 2.0 přináší změny i v tomto oboru, je na čase vydat jeho novelizovanou verzi.
"Nejhodnotnější profesionálové" Microsoftu - co se skrývá za zkratkou MVP
Před několika lety se na různých českých webech bez velkého humbuku začalo objevovat poměrně ošklivé logo opatřené třemi písmeny - MVP. A před pár dny na Živě vyšel článek o "nejhodnotnějších profesionálech" - Microsoft MVPs. Diskuze pod článkem je očekávatelně hrozná a článek sám také není právě informačně hodnotný. Za tu poslední výtku nesu částečnou zodpovědnost - původně jsem byl totiž požádán já sám, abych o MVP programu něco napsal. To jsem odmítl s tím, že mi nepřísluší psát o MVP jako celku, mohu říct jenom svůj vlastní subjektivní názor. A to je právě účel tohoto článku.
WS-Security v praxi - jednoduchý příklad použití WSE 3.0
Základní specifikace web services (WS-I) jest praktickým důkazem pravdivosti tvrzení, že v jednoduchosti je síla. Tato specifikace je ve své podstatě neuvěřitelně primitivní. To má ovšem za následek skutečnost, že webové služby podle ní sepsané neumějí spoustu užitečných věcí, které by bylo lze od nich očekávati, příkladně autentizaci. S tím se ovšem počítalo a existuje řešení.