altair.blog

Archiv článků

Expressní novinky
Ta dvě S v nadpisu nejsou překlep. Nejedná se totiž o novinky podávané expresní rychlostí, ale o novinky týkající se Express edic produktů od Microsoftu.
Jak přidat vyhledávání na stránkách do IE 7.0
Pokud používáte aktuální beta verzi Internet Exploreru 7.0, možná jste si všimli, že vám při příchodu na tento web šipka vedle vyhldávacího políčka změnila barvu na oranžovou a v seznamu vyhledávačů se objevil web ASPNET.CZ. Jak tedy přidat vlastní vyhledávání do IE?
Představení uživatelských instancí SQL Serveru 2005
Uživatelské instance (user instances) jsou užitečnou novinkou v Microsoft SQL Serveru Express 2005 . Jako každá novinka však přinášejí též různé potíže a nedorozumění, především z důvodu nepochopení. Pojďme se tedy podrobněji podívat na to, co to vlastně "uživatelské instance" jsou a jak fungují.
Modul pro 'basic' autentizaci v ASP.NET
Nativní HTTP autentizace (Basic Authentication) se v internetových aplikacích ASP.NET moc neuchytila, protože její přirozená implementace v IIS je vázána na systémové účty. Napsal jsem nicméně autentizační modul, který umožňuje Basic autentizaci používat v ASP.NET proti libovolnému membership providerovi, tedy např. proti SQL databázi. Řešení je zcela kompatibilní se všemi částmi ASP.NET infrastruktury.
První smrtelný hřích
Ve svém článku o mailování z ASP.NET 2.0 jsem napsal, že posílání mailů v HTML považuji za druhý nejhorší programátorský hřích. Tato zmínka vyvolala předpokládané dotazy, jaký že je tedy ten první nejhorší hřích, jakého se dle mého názoru může .NET vývojář dopustit.