altair.blog

Archiv článků

Markdown pro uživatele i pro vývojáře
Mám rád Markdown. Jednoduchý značkovací jazyk, který umožňuje do textu přidat formátování, odkazy a podobně. Nejsem sám, protože Markdown dneska používá kdekdo - GitHub, Reddit, Telegram, Facebook Messenger a další. Připravil jsem pro vás dvě videa, ve kterých se naučíte jak MD psát jako uživatelé a využívat jako vývojáři.
Aplikace v cloudu, nohy na zemi - pozvánka na online seminář
Tlak na přesun aplikací do cloudu je značný a v mnoha ohledech oprávněný. Bohužel je nevyhnutelně provázen spoustou buzzwordů a v důsledku též mnohým zklamáním. Nabízím vám realisticky pojatý online seminář, který vám na praktickém příkladu ukáže, jak přesunout typickou webovou aplikaci běžící on-premises nebo na pronajatém serveru do Microsoft Azure.
Co by měli windowsáci vědět o Linuxu
Windows a Linux. Oheň a voda. Microsoft a open source. Dva nesmiřitelní soupeři. Anebo ne? Přijde mi, že ta animozita je hlavně směrem od linuxáků k Windows; naopak je to spíš že jsme jako uživatelé Windows Linux k ničemu nepotřebovali. Nicméně, s multiplatformností .NETu se situace poněkud mění. Proto jsem připravil seriál o Linuxu pro Windowsáky.
Entity Framework Core 7.0: Novinky, tipy, triky
Entity Framework je nejpoužívanější object/relational mapper pro .NET. Připravil jsem pro vás seriál videí o novinkách v aktuální verzi 7.0, ale i s různými tipy a triky, které sice nejsou vždy úplně nové, ale hodí se je znát.
Místo gauče
Nedávám si novoroční předsevzetí. Nicméně pro letošní rok mám ušlechtilý záměr každý měsíc vydat na BDSM.CZ jednu povídku nebo jiný článek. Tenhle příběh mě hodně baví a navíc má do jisté míry edukativní přesah, protože popisuje základy správné techniky, když chcete chlapa ojet připínákem. Nikdy nevíte, kdy se vám taková znalost a dovednost bude hodit!