altair.blog

Archiv článků

Bezpečné načítání hodnot z query stringu podruhé
V komentáři k mému předchozím článku o query string parametrech nabídl uživatel Meap své vlastní řešení: třídu QueryStringParser. Jeho řešení je pro jisté scénáře užitečné a zároveň technologicky zajímavé, a autor laskavě souhlasil s jeho zveřejněním na ASP Network.
Kompilace a nasazení (deployment) aplikací v ASP.NET 2.0 - přehled
Mezi ASP.NET 1.x a 2.x se změnil model kompilace webových aplikací a s tím souvisí i rozdílný způsob instalace aplikací na produkční server (nebo chcete-li deploymentu). Aby toho nebylo málo, v této oblasti je také zásadní rozdíl mezi plnokrevným Visual Studiem 2005 a Visual Web Developerem Express. Prostě nastal čas udělat v tom trochu pořádek.
ASP.NET 2.0: Nechejte maličkých přijíti ke mně…
Microsoft nikdy neuměl moc prodávat malým. A právě tato neschopnost je klíčem k jednomu z největších jeho historických neúspěchů, tedy pozici na trhu webových aplikací, kde je kombinace IIS + ASP/ASP.NET zcela převálcována duem Apache + PHP. Změní se na tom něco s ASP.NET 2.0? Mohlo by...
Vytváření vlastních parametrů podruhé - "bezpečný" query string parametr
Pokud použijete strongly-typed parametry pro data binding a předanou hodnotu nebude možno na požadovaný typ převést, dojde k výjimce. Pokud si informace o výjimkách ve své aplikaci necháte posílat e-mailem, můžete být brzo zaplaveni zprávami právě o tomto typu chyb. Vyhnout se tomu lze právě pomocí vlastního parametru.