V souvislosti se svým včerejším článkem o vlajkách jsem dostal několik dotazů, které se týkají dvou vlajek, které mám vyvěšené za sebou a které jsou vidět při mých školeních a v dalších videích. Jsou docela zajímavé, takže pokud vám to včera nestačilo, můžeme v tématu fun with flags pokračovat.

Vlajka Ama-gi

Ama-gi

To je vlajka symbolizující v širším významu svobodu, v užším libertariánský kapitalismus.

Nápis v klínovém písmu uprostřed je sumerské slovo 𒂼𒄄 (ama-gi) které je nejstarším písemným záznamem konceptu svobody v lidských dějinách. Černý pruh symbolizuje odmítnutí státní autority. Zlatý pak právo vlastnit majetek, od nějž je odvozena většina ostatních práv.

Autorem této vlajky je Philip Kanellopoulos.

Vlajka ponyplay (Pony Pride)

Pony Pride

Tato vlajka je jedna z mnoha "pride" vlajek, které se vynořily jako houby po dešti. Pramáti všech je známá duhová "gay pride" vlajka. Tato vlajka je symbolem ponyplay, tedy hraní si na koně, obvykle v kontextu BDSM.

Černá barva reprezentuje černou kůži, která je v ponyplay často využivána a také historický vztah s "kožeňáckou" komunitou. Bílá barva má symbolizovat čistého vnitřního ducha každého koně. Zelená barva symbolizuje trávu a svobodný pohyb koní na otevřených pastvinách. Modrý pruh pak symbolizuje soutěživý aspekt ponyplay a touhu účastníků po tom být co nejlepší.

Autorkou vlajky je Carrie P., známá pod přezdívkou MysticStorm.

Svislé vyvěšení vlajek

Podmínky u mne vyžadují svislé vyvěšení obou vlajek. V minulém článku jsem psal o tom, že vlajku při svislém vyvěšení obvykle nestačí otočit o 90°, spolu s teorií o "nejčestnějším místě" vlajky v levém horním rohu.

To funguje docela dobře u vlajek, které na sobě nemají žádný text nebo nesouměrný symbol. Což ovšem není případ těchto dvou. Pokud bychom je stranově převrátili, vlastně bychom nápis nebo kruhový emblém zobrazili z rubu, zrcadlově. Vlajky tohoto typu tento problém řeší jedním z následujících dvou způsobů, případně jejich kombinací:

Ani jedna z vlajek nemá žádná formální pravidla vlajkové etikety a není mi známo, že by pro ně existovala svislá verze. Z tohoto důvodu mi tedy přijde nejsprávnější použít druhé řešení a prostě je jenom otočit o pravý úhel.