Jako každý rok, i letos budu mít na pražském TechEdu řadu přednášek - konkrétně sedm kousků. Počínaje tradiční vývojářskou keynote s přehledem věcí současných i budoucích a konče třeba tím, co by podle mne Windowsáci měli vědět o Linuxu. Co jsem si pro vás na letošní rok připravil?

Developer Keynote

Pondělí, 10:35 - 11:50

Tradiční úvodní přednáška. Přehledový mix toho, co je nového v .NETu, C# a Visual Studiu. Ukážu vám pozoruhodné věci funkční již dnes i to, co nás čeká v .NET Core 3. Většinu témat budeme poté rozebírat do hloubky později na dalších přednáškách, ať už mých nebo mých kolegů.

.NET Core nejen pro web

Úterý, 14:15 - 15:30

Když se řekne .NET Core, většina lidí si představí ASP.NET Core. Jenomže platforma .NET Core toho umí mnohem víc. V .NET Core lze psát aplikace konzolové a čeká nás i renesance desktopových aplikací ve Windows Forms nebo WPF.

IoT: Internet of Trash

Středa, 10:30 - 11:05

Víte co znamená to písmenko S ve zkratce IoT? Security. Současná první generace IoT zařízení na tom není s bezpečností právě nejlépe. Ukážeme si, jaké jsou hlavní problémy současného IoT světa a jak se s nimi vyrovnat.

Co by měli Windowsáci vědět o Linuxu

Středa, 11:05 - 11:45

.NET Core běží na Linuxu. Windows v sobě mají Linux subsystém. V této krátké přednášce si ukážeme, proč by to mělo zajímat i programátory, kteří se drží Windows platformy. Naučíte se základy ovládání tohoto operačního systému a také vám řeknu pár důvodů, proč byste se o něj měli zajímat.

Keep calm and use crypto

Středa, 14:15 - 15:30

Tradiční děsící přednáška, shrnující, co se poslední dobou stalo ve světě kybernetické bezpečnosti a ochrany soukromí. Na co si dávat pozor? Co nás čeká v budoucnu? Stačí pořád dodržovat heslo udržujte klid a šifrujte? A možná přijde i Huawei.

ASP.NET Core pro líné programátory

Středa, 15:45 - 17:00

Lenost je u programátorů dobrá vlastnost. Ukážeme si, jak v ASP.NET Core dynamicky generovat uživatelské rozhraní, lokalizovat metadata a všeobecně si ušetřit práci a zrychlit vývoj aplikací.

ASP.NET Razor Pages pro pokročilé

Čtvrtek, 10:30 - 11:45

Razor Pages je (relativně) nový způsob vývoje webových aplikací v ASP.NET Core, založený na principu MVVM (Model-View-ViewModel). Budu předpokládat, že základy Razor Pages již znáte a hello world ukazovat nebudu. Namísto toho se zaměřím na trochu pokročilejší témata, jak si Razor Pages ochočit a přiohnout.