Včera jsme se s Tomášem Hercegem sešli, abychom přepsali mou ukázkovou aplikaci AskMe do DotVVM. A abychom na to nebyli sami, rozhodli jsme se to živě streamovat přes Twitch.

Jak to šlo?

V minulosti jsem pár streamů dělal, ale vždy to byla připravená prezentace nebo demo. Tohle bylo poprvé, co jsem na živém streamu řešil reálné problémy. S Tomášem jsme se shodli, že to bylo zábavné a že to budeme chtít rozhodně zopakovat. Ostatně - musíme ten přepis dokončit, nestihli jsme to celé.

Hezky jsme se tam zasekli na drobnosti, na stránkování od nuly nebo jedničky (klasický off-by-one error), ale aspoň jsme pobavili diváky a i tohle patří k životu programátora - ostatně i jejich reakce tomu odpovídali. Celkově to bylo vemi realistické a myslím si, že to je na tom právě dobře, protože jsme narazili na ty samé problémy, na které nejspíš v praxi narazíte i vy, vydáte-li se stejnou cestou.

Výsledek naší činnosti najdete na GitHubu. Pozor, je ve zvláštním branchi DotVVM, ne v hlavním main, tam ho promítneme až to dopíšeme.

Záznam

Vysílali jsme přes Twitch kanál DotVVM, ale odtamtud staré záznamy časem mizí. Kompletní záznam (dvě hodiny a dvacet minut) najdete na YouTube.

Co příště?

Naplánovali jsme další pokračování, a to na čtvrtek 7. března 2019 od 20:30. Pokud chcete, můžete se přidat k události na Facebooku.

Téma je jasné, budeme pokračovat v přepisu AskMe pomocí technologie DotVVM. Nevíme, jestli se nám to podaří dopsat nebo to bude chtít ještě jedno pokračování, ale tak či onak, hodláme v tom pokračovat. V průběhu příštího streamu vám nabídneme nějakou možnost, jak navrhovat témata dalších streamů a hlasovat o nich. Ještě nevíme jakým způsobem to uděláme, ale snad to za ty dva týdny vymyslíme.