Aktualizace: Prakticky současně s tímto článkem se v Extensions Gallery objevil Visual Studio 2012 Color Theme Editor od Matthewa Johnsona z Microsoftu. Je uživatelsky přítulnější, než ten popisovaný níže a nabízí také větší škálu předpřipravených skinů.

Děkuji Slavovi za uporoznění v komentářích!

Nové barevné (nebo spíše nebarevné) schéma Visual Studia 2012 budí vášně. Já jsem s ním dokonale spokojen, ale pokud vy ne, Brian Chavez napsal nástroj, který vám umožní upravit si barevné schéma Visual Studia dle libosti. A našel jsem už dvě docela použitelná hotová schémata.

Takto vypadá výchozí grafické téma, Light:

VS2012: Light Theme

Jak jsem již psal, mně velice vyhouje. Nicméně někteří programátoři dávají přednost světlému písmu na tmavém pozadí (které já pokládám za v podstatě nečitelné). Pro ně je určeno téma Dark:

VS2012: Dark Theme

Brian Chavez vytvořil nástroj, který umožňuje tato témata editovat a nastavovat vlastní barvy jednotlivým částem UI. Na stránce je i odkaz na dvě témata, Midnight a Visual Studio 2012 in 2010 Colors.

"Půlnoční" téma Midnight není kupodivu nijak extra tmavé, je jenom mírnou úpravou výchozího světlého skinu, posuďte sami:

VS2012: Midnight Theme

Poslední skin se, jak je patrno již z názvu, odkazuje na vizuální styl Visual Studia 2010:

VS2012: 2010 Theme

Obě témata, spolu se zálohou těch stávajících, jsem pro jistotu zkopíroval na svůj server. Instalace je jednoduchá, je to .reg soubor, který se jenom vloží do registru a restartuje se Visual Studio.