Po delší době se chystám zase zavítat na Slovensko a uspořádat tam dva semináře.

Windows Azure VM, Web Sites a Storage: konečne cloud pre nás ostatných

Radi by ste využili výhody cloudových služieb Windows Azure, ale nemôžete si dovoliť postaviť aplikáciu na zelenej lúke a vaše existujúce aplikácie si s cloudom moc netykajú? Nové funkcie Windows Azure (a jedna služobne staršia) sú tu práve pre vás!

Windows Azure Virtual Machines sú v svojej podstate hostingom virtuálnych strojov v cloude. Môžete prevádzkovať takmer akýkoľvek softvér, akýkoľvek operačný systém, čokoľvek, čo rozbehnete na Hyper-V.

Windows Azure Web Sites je web hosting v cloude. Ponúka ľahké nasadenie webových aplikácií v ASP, ASP.NET a PHP, pričom oproti webovým roliam je proces nasadenia výrazne jednoduchší a prívetivejší pre existujúce aplikácie písané bez ohľadu na cloudové technológie.

Windows Azure Storage nie je na rozdiel od vyššie uvedených technológií novinkou, ale stojí trochu v tieni a zaslúži si viac pozornosti. Ak ste ochotní a schopní svoju aplikáciu trochu upraviť, ponúka lacné, elegantné a dobre škálovateľné ukladanie v podstate neobmedzeného objemu dát.

Akce se bude konat 18. 9. 2012 od 9:00, v Apollo Business Center II, Blok E, Prievozská 4D. Akci pořádá slovenská pobočka Microsoftu a vstup je zdarma, leč podmíněn předchozí registrací na webu Microsoftu.

Kyberkriminálnikom ľahko a rýchlo!

Slovenská verze úspěšného semináře "Kyberkriminálníkem snadno a rychle". Seminář je cílen na pokročilejší uživatele bez speciálních znalostí. Cílem je poskytnout jim konkrétní a jednoduchý návod, jak mohou svůj život v kyberprostoru učinit bezpečnějším. Je vhodný zejména pro profesionály, pro které jsou důvěrná data - nebo data jejich klientů - zdrojem obživy: právníkům, účetním, daňovým poradcům... Také těm, kdo chtějí ochránit své důvěrné obchodní informace před záměrným útokem nebo jenom ztrátou paměťového média nebo notebooku. No a samozřejmě také kybernetickým zločincům, těm, kteří se jimi chtějí stát, nebo s nimi bojovat.

Hlavní témata semináře:

Akce se bude konat 19. 9. 2012 od 10:00 ve slovenském Gopasu. Cena vstupného je 98 € a v ceně je i oběd. Bližší informaci a registraci najdete na stránkách slovenského Gopasu.