První den bude v mé režii a jeho tématem je .

Velmi často se v praxi setkávám s případy, kdy je z důvodu nějakého triviálního nepochopení celý systém – mnohdy léta používaný – navržený špatně a pro případ sporu je zcela bezcenný, v lepším případě problematický. Implementátoři šifrovacích a podepisovacích nástrojů často postupují metodou pokus-omyl, vymýšlejí kolo a zapomínají, že i z bezpečných kryptografických primitiv lze vytvořit nebezpečný systém.

Proto jsem připravil seminář "Co vám ve škole neřekli a v zákonech nenajdete: bezpečná implementace elektronických podpisů v praxi". V jeho průběhu se vám pokusím ukázat, jakým nástrahám byste se měli vyhnout a lidsky srozumitelným způsobem vysvětlit některé základní principy a obecné problémy. Tento seminář je určen programátorům, ale i architektům a v neposlední řadě jejich šéfům. Může se hodit i někomu, kdo se nachází v pozici zákazníka – zadavatele: aby věděl, co má vlastně chtít.

Seminář se bude konat dne 20. září 2012 v Brně, ve školícím středisku fy. VARS a podrobnější informace o něm a možnost registrace najdete na webu počítačové školy Gopas, která akci pořádá. Vstupné na seminář je 2500 Kč a zahrnuje i oběd.