Společnost Microsoft se rozhodla své technické konference spojit do jednoho mega-eventu jménem Microsoft Days 2010. Bude se konat 14. až 15. září 2010 v Praze.

Z témat nechybí samozřejmě populární buzzwords jako cloud aplikace, nicméně i vývojáři poněkud přízemnějšího ražení si mohou přijít na své, jak jest možné na vlastní bulvy shlédnout v programu.

Moje maličkost bude mít možnost exhibovat patnáctého, od 14:50 do 15:50.

V programu je můj blok z důvodů mně zcela nepochopitelných nazván "Pořádný webový server za 60 minut". V praxi se bude jednat o dva půlhodinové bloky se zcela rozdílnými tématy:

IIS Express + WebMatrix + SQL Server Compact 4.0

Tyto tři nástroje, které Microsoft zatím uvádí v beta verzi, jsou určeny především pro začínající vývojáře. Mohou být ovšem užitečné i vývojářům pokročilejším.

Cesta do hlubin Internet Information Services

Od uvedení IIS 7.0 uplynuly již více než dva roky a za tu dobu se tato platforma změnila, rozkošatila a všeobecně narostla. Podíváme se na některé málo známé schopnosti IIS a také na jiostá rozšíření, která by se vám mohla v praxi náramně hodit.

Kromě těchto přednášek se budu také vyskytovat v "Ask the experts" a obecně budu volně k dispozici pro rozličné účely.

Podrobnější informace o Microsoft Days 2010 a možnost registrace najdete na http://www.microsoft.com/cze/microsoftdays/. Registrace je placená, ale do 16. 8. můžete využít slevy z registračního poplatku.