Jedno z mých nejoblíbenějších úsloví zní, že cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly. V jeho duchu se snažím zpravidla mít úmysly spíše špatné, aby výsledný efekt odpovídal směru vynaloženého úsilí, ale občas mi to nedá a ozvou se zbytky takových vlastností jako dobré vychování, pomoc bližnímu, služba veřejnosti a tak všelijak vůbec. No, a podle toho to pak dopadá. Jako například, když jsem pojal úmysl oživit web videoarchiv.altairis.cz.

Tedy, úplně původně jsem předpokládal, že na moji výzvu nikdo nezareaguje a já budu mít klid. Nicméně sponzoři se ozvali, já jsem nakoupil zařízení a cirkus se rozjel. Upřímně řečeno, původní sestravu se nakonec vůbec nepodařilo rozjet, ale nakonec jsem to vyřešil zcela jiným způsobem, kombinací hardware a software a výsledek je uspokojivý. Dosud ještě trochu laboruji se zvukem (což je bohužel na jeho kvalitě dost poznat), ale i na tom se pracuje. Micosoft mezitím zrenovoval Akvárko a to by mělo pomoci.

Když jsem chtěl mírně upravit a znovu rozjet videoarchiv.altairis.cz tak jsem zjistil, že nemám zdrojáky aplikace, kterou jsem kdysi zpráskal dohromady, takže jsem to celé musel napsat znova. Na notebooku už mám nainstalovaný SP1 na .NET Framework 3.5 a na serveru ne. Což jsem zjistil až po dvou hodinách laborování s tím, proč mi sakra na lokálním počítači fungují a na ostrém serveru nefungují update a delete z aplikace. A pak mně ještě lehl přenosný disk, na které jsem měl nahrané video a musel jsem to všechno rekomprimovat znovu.

Nicméně, vítězství je moje. V noci na dnešek jsem spustil novou podobu webu videoarchiv.altairis.cz a přidal tam zatím dva nové záznamy. Na zpracování dalších se průběžně pracuje.

Dík patří všem, kdo přispěli, zejména sponzorovi záznamů, firmě Kentico Software a sponzorovi webu, počítačové škole Gopas.