Ve dnech 22.-25. dubna se v Praze uskuteční další ročník TechEdu. To nejlepší z amerického a evropského TechEdu, okořeněné trochou zkušeností z praxe, najdete ve Village Cinemas na Černém Mostě. Exhibicionista mého formátu samozřejmě na takové akci nemůže chybět, takže co jsem si pro vás letos připravil?

Microsoft Internet Information Services 7.0

Úterý, 09:00-10:15 (1. část), 13:15-14:30 (2. část)

Mé nadšení nad novou verzí IISka jest myslím všeobecně známo. V této dvoudílné přednášce se s vámi o něj podělím a podíváme se na to, co je v IIS 7 nového z hlediska administrátora a programátora.

Vývoj ASP.NET aplikace živě

Středa, 13:15-14:30 (1. část), 16:30-17:45 (2. část)

Rozsáhlá dema se všeobecně těší velké oblibě. Předpokládám že proto, že přednášejícímu skýtají nepřeberně možností, kterak se veřejně ztrapnit ;-) K pobavení a doufejme, že též poučení p. t. publika připravuji představení zahrnující krocení dravých zkratek, jako je VS2008, .NET 3.5, AJAX, LINQ a DMZVZ.

Hrdě prohlašuji, že k této přednášce mám už s předstihem hotové slajdy. Oba ;-)

Autentizace v ASP.NET

Čtvrtek, 13:15-14:30

Jedním z mých oblíbených témat jsou otázky identity. Nikoliv ve smyslu filozofickém či psychologickém, ale pokud se týče zabezpečení webových aplikací. Můžete se dočíst spoustu moudrých slov o technologiích jako Information Cards (CardSpace), Windows Live ID, OpenID a dalších. Ale k čemu vám nakonec budou dobré? Jak pomohou vaší aplikaci? A především, jak modernizovat vaši aplikaci založenou na ASP.NET membershippingu, aniž byste ji museli kompletně celou přepsat? Odpovědi na tyto otázky se dozvíte právě v této přednášce.

XSLT Extreme

Čtvrtek, 16:30-17:45

Další můj oblíbenec, transformace XML dat pomocí XSLT šablon do HTML. Ale počkat, ta data nemusejí být nutně jenom XML. A výsledek nemusí být jenom HTML. A ta transformace nemusí být jenom XSLT... Podíváme se na poněkud divočejší scénáře využití XSL transformací a zjistíme, co XSLT dovede, když se mu povolí otěže.

Poznámka: předpokládá se základní znalost technologií XML, XSLT a XPath. Nemáte-li ji, jemný úvod naleznete příkladně v záznamu mých minulých přednášek.

Hidden Gems in ASP.NET

Pátek, 13:15-14:30

Tato přednáška by mohla nést podtitul "co se jinam nevešlo". Podíváme se na sbírku technik, nástrojů a komponent, které sice nejsou tak rozsáhlé nebo důležité, aby vydaly na samostatnou přednášku, ale při správném použití vám dovedou ušetřit spoustu času a námahy.