Toto je text e-mailu, který jsem odeslal tiskovému mluvčímu prezidenta republiky na adresu [email protected]. Pokud se uvedená čísla zakládají pravdě (což snad i předpokládám), nastal dle mého názoru čas statistiku trochu změnit. Jste-li téhož názoru, učiňte prosím totéž.na

Dobrý den,

podle zprávy Českých Novin prezident republiky pro MF Dnes prohlásil: "Odbor styku s veřejností Kanceláře prezidenta republiky mi oznámil, že k 8. únoru dostal 374 vášnivých výkřiků nepodepisujte a jenom osm názorů podepisujte. To bychom, myslím, všichni také měli brát v úvahu,"

Ačkoliv podle zveřejněných průzkumů veřejného mínění většina národa registrované partnerství podporuje, pravděpodobně necítí potřebu kvůli tomu psát prezidentovi. Což je možná chyba.

Rád bych tedy vaším prostřednictvím Václava Klause jako svého prezidenta požádal, aby nebránil zákonu o registrovaném partnerství vejít v platnost. Pokud mu jeho osobní přesvědčení brání zákon podepsat, žádám ho aby na něj nijak nereagoval a umožnil mu tak v souladu s ústavou vejít v platnost bez svého podpisu.

Nepovažuji za účelné opakovat argumenty 'PRO', které zazněly již mnohokrát, takže jenom prosím aby byl můj hlas přidán k oněm osmi na hromádku "podepsat".