Při hraní si s novou RSS čtečkou jsem si uvědomil, že čtu řadu zajímavých webů, které ale mnohdy nepatří mezi příliš známé. Tímto je vřele doporučuji vaší pozornosti.

Tom Evslin a hackoff.com

Když někdo napíše historický román o době, kterou si dobře pamatujete, může to znamenat dvě věci. Buďto jste opravdu hodně staří - a nebo jde o "historic murder mystery set in the Internet bubble and rubble". Postupně zveřejňovaná kniha je detektivním příběhem fiktivní společnosti hackoff.com, odehrávajícím se v době internetové horečky dvacátého století.

V té době se u nás Internet teprve rozvíjel, a alespoň pro mne představuje kniha Toma Evslina vítanou příležitost jak nahlédnout do zákulisí toho, co se tenkrát dělo. Autor ví o čem píše, neboť sám vlastnil úspěšnou "dot com" společnost a řada událostí v knize popsaných vychází z jeho skutečných zážitků. V elektronické formě je knha dostupná zdarma, tištěnou verzi si můžete objednat na Amazonu.

Tom Evslin je mužem, jehož názory na Internet (a nejen na něj) je dobré si přečíst. Byl postupně "Transportation Secretary of the State of Vermont" (což je, pokud se nepletu, funkce zhruba odopovídající ministru dopravy), spouštěl v AT&T službu WorldNet (přístup k Internetu), pracoval pro Microsoft na vývoji Microsoft Exchange a založil filmu ITXC, jednoho z průkopníků VoIP technologií.

O politice

Čtení zpráv o důsledcích socialistické politiky a budoucích plánech v duchu "když něco nefunguje, rozšiřte to a zvětšte to“ musí být kompenzováno jistými náhledy zdravého rozumu, Pro mne jimi jsou následující weby:

WTF?!

Nic nepotěší člověka jako cizí neštěstí - jmenovitě důkaz o tom, že jsou na světě i horší blbci než ti, s nimiž se potkáváte vy.

Všeliké jiné různé