Můj seminář o novinkách v ASP.NET 2.0 je prakticky vyprodán. Díky laskavosti pořadatele, počítačové školy Gopas, má jeden z vás možnost ušetřit 500 Kč a získat na něj volný vstup. Máte zájem?

Přečtete si pozorně následující text:

Ačkoliv je americký spisovatel X (46 let) znám jako autor science fiction a cyberpunku, své zatím poslední dílo napsal v ruce husím brkem. Výkon je to stylový, protože se jeho děj odehrává v Evropě na přelomu 17. a 18. století. Výkon je to též obdivuhodný, protože celý cyklus sestává z osmi knih ve třech svazcích.

V našich končinách je ovšem nejznámější jeho třetí novela, jejíž název byl do češtiny nepříliš šťastně přeložen jako Sníh. Ve stejném světě se odehrává i pozděší kniha Diamantový věk.

Nás však zajímá jeho novější dílo (anglicky vydané poprve v roce 1999), bezmála tisícistránková novela Y. Její název by bylo možno volně přeložit jako Kniha skrytých jmen a napovídá, že tématem knihy je kryptografie. V této knize je popsán též (reálně fungující) šifrovací algoritmus, který může směle konkurovat moderním počítačovým šifrám. K jeho použití ovšem počítač vůbec nepotřebujete, kromě tužky a papíru potřebujete jenom obyčejný Z.

Volný vstup na seminář získá ten, kdo jako první do komentářů k tomuto článku správně napíše co má být ve výše uvedeném textu na místech označených X (jméno autora), Y (název knihy) a Z (předmět používaný pro šifrování).

Pokud navíc doplníte ještě jméno člověka, který vymyslel (v reálném světě) onu shora uvedenou šifru (nejedná se o autora knihy), dostanete jako prémii firemní tričko Altair Communications.

Ještě organizační pokyny:

  1. Až se probudím (tedy dnes v brzkém odpoledni), buďto vyhlásím vítěze nebo zveřejním nápovědu. V komentáři musíte uvést platnou a fungující e-mailovou adresu (budu vás na ni kontaktovat). Nemusíte ji označovat jako veřejně viditelnou, já vidím všechny. Soutěže se prosím účastněte pouze tehdy, pokud můžete a chcete 15. prosince 2005 přijet na tento celodenní seminář o ASP.NET 2.0.