V rámci psaní článků o HTTP modulech jsem se rozhodl vydat dva své programy, SkinAnywhere a HighlightAnywhere. Oba dva jsou k dispozici zdarma včetně zdrojového kódu, pod licencí LGPL. Ta vám umožní je implementovat do svých aplikací, a to i pokud mají kód uzavřený.

SkinAnywhere

Vzhledem ke schopnostem dnešních prohlížečů je velmi snadné nabízet tentýž web v několika vzhledových variantách (skinech). Není třeba modifikovat HTML kód, stačí jenom nahrát patřičný CSS stylesheet.

Praktický příklad jest možno viděti na mém soukromém blogu.

Prostřednictvím HTTP modulu je možno tuto funkcionalitu přidat do jakékoliv ASP.NET aplikace, aniž by bylo nutno ji modifikovat. Na základě konfigurace HTTP modul prohledá vygenerované HTML a nahradí odkaz na stylesheet svým vlastním.

Stahujte na http://software.altaircom.net/software/skinanywhere.aspx

HighlightAnywhere

Publikujete-li na svých stránkách ukázky zdrojových kódů, je užitečné pokud mohou obsahovat tzv. syntax highlighting, tedy barevné zvýraznění určitých konstrukcí, jako například klíčových slov. Ať už je v HTML implementováno jakkoliv, učiní daný zdrojový kód dále víceméně needitovatelným, je-li vložen v nějakém článku, který by bylo později třeba upravit.

Proto na tomto blogu používám HTTP modul, který automaticky provede syntax highlighting na každém textu, který je uzavřen do tagu <pre class="typ-zvyrazneni">...</pre>.

Vlastní zvýrazňování je realizováno open source (LGPL) knihovnou SquishySyntaxHighlighter, já jsem jenom napsal vhodný wrapper.

Stahujte na http://software.altaircom.net/software/highlightanywhere.aspx