Po necelých pěti letech jsem se rozhodl ukončit provoz serveru ASP Network (alias ASP.CZ). Archiv článků najdete na adrese http://archive.aspnetwork.cz/. Publikování se ovšem nevzdávám, mé hlubokomyslné myšlenky jest nadále nalézti na tomto serveru s názvem ASPNET.CZ.

Větu Marka Twaina o tom, že jediná pomocná ruka se nachází na konci vlastního ramene, jsem plně pocítil v době, kdy jsem se před lety začal zabývat programováním v Active Server Pages. V té době prostě neexistoval žádný zdroj o programování webových aplikací pod Windows v češtině. V půlce roku 2000 jsem tedy na doméně asp.cz takový server rozběhl.

Přesto byl po dlouhou dobu jediným specializovaným zdrojem informací v češtině - přežil všechny, kdo se o to více či méně pokoušeli.

Moje původní ideály o tom, že se podaří najít skupinu lidí, kteří se ke mně přidají a budou společně něco o ASP psát, se ukázaly být příliš naivními. Tento server (později přejmenovaný na ASP Network) se tak stal mým osobním technickým weblogem ještě v době, kdy nikdo nevěděl co to slovo znamená.

Z tohoto důvodu jsem se s novým rokem rozhodl přeměnit původně široce pojatý projekt serveru o webovém programování i oficiálně na weblog. Změnil jsem proto i publikační systém, místo velké Nemesis používám (stejně jako na svém osobním weblogu) malý ale šikovný Cheetah (který si mimochodem můžeta zdarma stáhnout, dal jsem ho k dispozici jako open source).