PF 2004 - click to see moreJsem naštván. Někdo mi ukradl foťák (Minolta DiMAGE 5). Nejhorší na tom je, že všichni potenciální pachatelé jsou dlouhodobí spolupracovníci a řada z nich přátelé. Ach jo.

Navíc jsem duševně rozpolcen. Přemýšlím, jaký digitální fotoaparát bych si sakrafix měl místo něj pořídit. Musí splňovat následující parametry:

Zdá se, že nejěvštím problémem jsou poslední dva body. Všichni výrobci produkují stylové kompakty (tedy nic pro moje pazoury) a šetří na procesorech, takže je to pppoooommmmaaaalllléééé.

Pošilhávám po Sony DSC F-717. Měl jsem staršího bratříčka, F-515. Vyhovoval mi ve všem, jenom mi vadilo že nemá optický hledáček (717 má) a že je to pomalé (717 taky). Ale nechce se mi vracet k dobám, kdy se mi sice podařilo pořídit pár dobrých momentek, ale stylem "zmáčkni spoušť, zavři oči a modli se". Ubohá 515ka se totiž na záběr tak půl až třičtvrtě vteřiny připravovala a následujícíh pět vteřin se z něj vzpamatovávala a nebyla schopna pořídit další. Nová verze je na tom o něco málo líp, ale velká sláva to není.

Momentálně je mým favoritem Fuji Finepix S620Z, který ovšem v našich zeměpisných šířkách nikde nemohu sehnat. Ach jo.

A navíc mi v pecku vedle zřejmě odešla zvuková karta :-((