Jedna z výhod vlastnictví malého digitálního foťáčku (v mém případě Sony CyberShot DSC-P1) spočívá v možnosti průběžně dokumentovat vše, co vás zaujme ve světě kolem.

Já ovšem ty fotky většinou zapomenu stáhnout do počítače, takže se musím omezit na publikování zpráv takříkajíc "dávkové".

Vesmírní lidé Ivo Bendy se dostali i do reklam, přesněji do reklamy Lidových novin.

Svého času jsem jakožto oběť masivního spamování ze strany zastánců lásky a božího dobra reagoval podáním trestního oznámení pro šíření poplašné zprávy.

Trestní oznámení bylo sice odloženo, ale svůj účel splnilo: počet vesmírných spamů se rapidně snížil.

[![](http://weblog.rider.cz/files/fotoblog_vesmirnilide_lq.jpg)](http://weblog.rider.cz/files/fotoblog_vesmirnilide.jpg)

Tento obrázek je z okružní cesty po Německu, kterou jsem podnikl s jedním svým zákazníkem.

"Parkoviště pro psy" se začínají objevovat i před obchody v Čechách. Tohle místo jsem našel u benzínky poblíž Paderbornu.

Nevím, zda je to obvyklá firemní politika či soukromá akce nájemce - milovníka zvířat, ale nabídnout psům na cestách misku s vodou a granulemi mi přijde jako velmi dobrý nápad, hodný následování.

[![](http://weblog.rider.cz/files/fotoblog_benzinka_lq.jpg)](http://weblog.rider.cz/files/fotoblog_benzinka.jpg)

Noc jsme strávili v jednom z hotelů sítě Etap Hotels. Byla to... zajímavá zkušenost.

Ten hotel technicky vzato má vše, co má mít: pokoje (univerzální buňky postavené na sobě), v nich postel (zabudovanou do stěny), stůl a umyvadlo (napevno zabudované v rohu), věšák na šaty (jako součást konstrukce postele) atd.

Co mne ovšem totálně dostalo, bylo WC/sprchový kout v podobě totálně unifikovaného, jednolitého výlisku z plastu, to vše na ploše odhadem 1.2x1.2 metru.

Připadal jsem si jako postava z nějaké sci-fi, ve které lidé bydlí v univerzálních záměnných buňkách, pokrývajících životní potřeby - a nic víc.

Nestěžuji si, svému účelu hotel posloužil výtečně, netrvám na pětihvězdičkovém komfortu a na posteli se spalo dobře. Ale přece jenom...

[![](http://weblog.rider.cz/files/fotoblog_wcbox_lq.jpg)](http://weblog.rider.cz/files/fotoblog_wcbox.jpg)

No a zde je jeden z výsledků našeho cestování. Již zmiňované neprůstřelné servery Compaq Proliant 1600 R, nyní pojmenované jako ALEF a BET (první dvě písmena hebrejské abecedy, další počítače se budou jmenovat GIMEL a DALET).

Standardní pecko na nich je nový záložní MX a DNS server REGISTANA, pojmenovaný po vítězce letošní Velké pardubické.

[![](http://weblog.rider.cz/files/fotoblog_prolianti_lq.jpg)](http://weblog.rider.cz/files/fotoblog_prolianti.jpg)