Rytířské klání na VyšehraděVčera jsme s Myshí navštívili rytířské klání, které na Vyšehradě pořádá skupina Traken (bohužel se mi nepodařilo najít nikde na Internetu jejich webovské stránky).

Já osobně jsem tam šel samozřejmě zejména kvůli koním a pořídil jsem spoustu fotek. Ty nejlepší z nich si můžete prohlédnout v galerii na mých stránkách. Skvělá vlastnost mého nového foťáku je, že je rychlý a umí snímat fotografie velmi rychle za sebou. Zatímco s předchozím foťákem jsem měl na dynamický děj jenom jeden pokus (protože pak se fotka deset vteřin ukládala), nyní sem schopen nasekat během několika vteřin hromadu fotek a vybrat tu nejlepší.

Ani ten nejlepší foťák ovšem není k ničemu, pokud s ním jeho uživatel (záměrně s odkazem na svoji osobu neužívám slova fotograf) neumí zacházet. Takže bych si nafackoval, protože jsem nechal citlivost nastavenou automaticky a Minolta tu automatiku jaksi nezvládá, takže většina fotek je v jasném světle vypálená. Ach jo.

Turnaj samotný byl neobyčejně zajímavý zážitek, i přesto, že program je komponován především pro děti. Obdivuji výkony koní i jezdců, kteří si pod těžkou zbrojí museli horké slunečné odpoledne neuvěřitelně užívat.

Dnes, tedy v neděli 18. května, máte poslední možnost na Vyšehradě Traken uvidět. Představení se koná nad rotundou sv. Martina, začíná v 15:00 a vstupné je 120 Kč za dospělé a 60 Kč za děti.

Mimochodem - upřímně soucítím s tímto koněm, který ještě musel hodnou chvíli nechat malé děti, aby se s ním a na něm fotografovaly. Přestože se ke konci už nespokojeně ošíval, držel statečně. Já jsem sice Valášek, ale se mnou to raději nezkoušejte - jsem na děti alergický.