Weblog na smartphone Sony Ericsson P800Můj weblog si nyní můžete číst nejenom prostřednictím standardního webového prohlížeče, ale též prostřednictvím kapesního počítače nebo mobilního telefonu.

Na adrese http://weblog.rider.cz/mobile/ byla spuštěna testovací verze speciální aplikace, která zpřístupňuje záznamy z logu i mobilním zařízením. Využívá technologie Microsoft Mobile Internet Toolkit, která podle typu zařízení, které k aplikaci přistupuje, patřičným způsobem formátuje výstup v HTML, XHTML nebo WML. Zároveň bere ohled na schopnosti toho kterého zařízení, rozměry obrazovky atd.

Zatím jsem měl možnost vyzkoušet funčnost na iPaqu (Pocket PC), smartphone Sony Ericsson P800 (Symbian OS) a na běžném WAPovém mobilním telefonu Siemens ME 45. Všude aplikace fungovala, včetně správného zobrazování diakritiky.

Byl bych velmi rád, kdybyste mohli vyzkoušet funkčnost aplikace i na jiných zařízeních, zejména pak na Palmech a Psionech. Ještě raději budu, pokud mi pak pošlete fotografii nebo screenshot obrazovky. Zajímalo by mne, jak stránky vypadají na různých zařízeních.

Zatím je přes PDA/WAP dostupná jenom základní funkčnost (prohlížení záznamů), v brzké době přibude i práce s komentáři a pro mne administrace, umožňující přidávání zpráv z mobilních zařízení.