Ministerstvo vnitra České republiky chystá internetovou expanzi!

Před již drahnou dobou zřídilo vlastní webové stránky, které jsou přímo etalonem grafické invence, přehlednosti a uživatelské přívětivosti.

Započalo s vysíláním Rádia Vnitro, kterýžto projekt se na českém Internetu setkal s tak nadšeným a vřelým ohlasem, jaké jsme do té doby neviděli.

Nejnovějším pokrokovým počinem jest zveřejnění registru svazků bývalé Státní bezpečnosti, kterýžto počin může sloužit jako zářný příklad přesného odhadu zájmu, jakož i bezchybné technické realizace.

Je tedy jenom logické, že pro české Ministerstvo vnitra je ccTLD cz. přiřazená České republice příliš malá. Rozhodla se expandovat, a proto začala používat novou, dosud zcela volnou TLD aa. Prvním zaznamenaným počinem tohoto typu je přidělení e-mailových adres [email protected] a mikeš[email protected] Informačnímu centru rodných čísel.

Za zmínku slouží též obdivuhodná progresivita, s jakou ministerstvo zavedlo technologii, umožňující v e-mailových adresách používat též znaky s českými diakritickými znaménky.

Ostatně, pokrokovost je vidět i v tom, že nová doména zaskočila i slovutnou Internet Assigned Numbers Authority, která ji zatím nestihla zveřejnit ani v registru gTLD, ani ccTLD. Želbohu, ani do root DNS serverů, takže doména je širému Internetu nedostupná, díky k samým nebesům sahající neschopnosti IANA a dalších organizací, které Internetu vládnou.

E-mailem zasílám MVČR svou upřímnou gratulaci, dostane-li se mi odpovědi, neprodleně ji zde zveřejním.

Genialita a zodpovědnost, s jakou k problému MVČR přistupuje, nechť je mementem, které by nám mělo stále připomínat, že vláda nad Internetem by měla být z nezodpovědných rukou svěřena do laskavé, stabilní a zodpovědné péče neomilného Státu, nechť vzkvétá a je mu vzdána čest.