Dnes mne zaujala tato zpráva ČTK: Naučit se práci s počítačem, aby mohli komunikovat se svými dětmi, které odmítají zasílat jiné než emailové dopisy, je častá motivace lidí, kteří se v prvním týdnu od vyhlášení přihlásili do kurzů národního programu počítačové gramotnosti.

Minimálně mne těší, že nejsem sám, kdo odmítá s rodinou komunikovat jinak, než elektronickou cestou. Ostatně, odmítám tak komunikovat s kýmkoliv, nevidím důvod, proč by zrovna rodina měla být výjimkou. Ostatně, proto jsem svým rodičům věnoval již dva počítače :-)

V listinné podobě posílám posledních pár let jenom faktury a trestní oznámení -- což jak jistě uznáte není to, čím člověk zpravidla obdařuje rodinné příslušníky.

V této souvislosti si vždycky vzpomínám na výrok své babičky, která mi už asi v sedmi letech - kdy jsem uměl rychleji psát na psacím stroji než rukou - prorokovala, že jednou budu své holce psát milostné dopisy na stroji. Vzhledem k jejímu věku je omluvitelné, že se dopustila drobné chybičky - všechny které jsem napsal, jsem posílal e-mailem.