Přes své nesporné mládí jsem si stihl vybudovat poměrně slušnou pověst odborníka na microsoftí webové technologie. Neustále si pohrávám s myšlenkou, že začnu fakturovat Microsoftu provoz hotline ;-)

Dnes v 04:45:27 jsem přes ICQ obdržel od naprosto neznámého člověka tento dotaz: Lze prostrednictvim ASP.NET skriptu vytvorit MDB databazi?

Chvíli jsem přemýšlel, zda mám onomu člověku v duchu nejlepších zásad formální logiky odpovědět "ano", ale pak jsem se rozhodl, že takhle nad ránem nebudu na lidi tako ošklivý, takže jsem o 61 sekud později kontroval o něco méně stručnou odpovědí: http://www.visual-basic-data-mining.net/Forum/ShowPost.aspx?PostID=34

Výjimečně to sem nepíšu proto, abych se pochlubil vlastní genialitou. Není čím. Dotyčná stránka je jeden z prvních odkazů, které vyplivne Google na dotaz create mdb vb.net.

V dobách, kdy počítače byly dřevěné a šlapací a Internet byl ještě mladý, byl prý uskutečněn zajímavý experiment. Prokázal, že Daniel Dočekal je schopen odpovídat na odborné otázky rychleji, než je mu je schopno pět koordinovaných tazatelů pokládat. Nevím zda je to jenom legenda, ale pokud nikoliv, začínám chápat, jak to dokázal :-)

Staré, tuším že anglické, úsloví praví, že můžeš přivést koně k vodě, ale nemůžeš ho donutit aby pil. Internet je největší studnice vědění, jakou kdy lidská civilizace vytvořila. Přijít k ní je snadné.