Dnes jsem po pěti letech změnil mobilního operátora. Připadám si tak trochu, jako bych dal holce kopačky :o)

Opouštím řady uživatelů T-Mobile a přecházím k Eurotelu. Nečiním tak kvůli zrušení bezplatné SMS brány (nejsem tak naivní, abych si myslel, že něco takového jest dlouhodobě udržitelné). I když by se dalo říct, že se jedná o poslední kapku.

Když jsem si před pěti lety pořizoval mobilní telefon, byl pro mne Paegas jasná volba. Byl technologicky vpředu, menší pružná firma, navíc o dost levnější než Eurotel. A koník Paegas mi byl i sympatičtější, než vážný EuroTel. Těžko říct, zda nastávající situace vypovídá spíše o změně oné společnosti nebo mojí osoby.

V každém případě, s technologickou vyspělostí to už dávno není tak slavné, spíše naopak. Navíc neochota T-Mobile zavést ve své síti technologii HSCSD mne nutila mít stejně i kartu EuroTelu. Dále jsem zjistil, že přestože T-Mobile platím několik tisíc měsíčně jenom na paušálech (za mobil v nejvyšším tarifu, za podrobný účet, za GPRS, za MobileBox a bůhví za co všechno ještě), mé ceny za volání už zdaleka nejsou co bývaly a občas jsem na tom hůř než Twisťáci.

Změna operátora pro mne má ještě další kladný efekt: za těch pět let se moje telefonní číslo stalo veřejným majetkem a volal mi kdekdo. Takže jsem se rozhodl, že své staré číslo (+420 603 828 493) nechám v provozu jako "veřejné" a přesměruji si ho do hlasové schránky (a vzkazy si nechám posílat e-mailem) a své nové číslo budu držet víceméně v tajnosti. Takže mne T-Mobile jako zákazníka definitivně neztrácí, ale z nejvyššího paušálu přecházím na nejnižší.